Aktuellt

I år igen gäller det att snarast efter skörd analysera varan så att du kan få den såld till rätt plats till möjligast högt pris! Analyser av spannmålsprover görs i Västankvarn Försöksgårds laboratorium, – snabbt och till konkurrenskraftiga priser!

Läs mera I år igen gäller det att snarast efter skörd analysera varan så att du kan få den såld till rätt plats till möjligast högt pris! Analyser av spannmålsprover görs i Västankvarn Försöksgårds laboratorium, – snabbt och till konkurrenskraftiga priser!

Maximiandelen gröna kärnor i handelsdugligt vete verkar i detta nu röra sig kring 4-5 % både på bröd- och fodersidan hos flera uppköpare men det gäller att regelbundet kolla med den egna uppköparen för gränserna kan ännu ändras om de inte är inskrivna i kontraktet!

Läs mera Maximiandelen gröna kärnor i handelsdugligt vete verkar i detta nu röra sig kring 4-5 % både på bröd- och fodersidan hos flera uppköpare men det gäller att regelbundet kolla med den egna uppköparen för gränserna kan ännu ändras om de inte är inskrivna i kontraktet!

Under nu rådande läge med mycket grönskott kan det vara frestande att brådmogna beståndet med hjälp av Glyfosat men observera att detta är förbjudet i de flesta fall i Finland. OBS! Se till att vi inte förstör vårt goda rykte med rena produkter pga av rester av förbjuden, sen Glyfosatbehandling före skörd!!

Läs mera Under nu rådande läge med mycket grönskott kan det vara frestande att brådmogna beståndet med hjälp av Glyfosat men observera att detta är förbjudet i de flesta fall i Finland. OBS! Se till att vi inte förstör vårt goda rykte med rena produkter pga av rester av förbjuden, sen Glyfosatbehandling före skörd!!